fbpx
Політика

У Кабміні затвердили план переходу до другої фази безвізового режиму з ЄС – Семерак

В Кабінеті міністрів України під час вчорашнього засідання затвердили програму по переходу до другої фази безвізового режиму з Євросоюзом. Таку інформацію під час сьогоднішньої прес – конференції оприлюднив Остап Семерак, міністр Кабінету міністрів України. Слова чиновника передає агентство РБК – Україна.

Варто відзначити, що раніше заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко прокоментувала питання переходу України до другої фази безвізового режиму з Європейським союзом. За її словами, у вересні поточного року Європейський союз направить в Україну свою оціночну місію, яка і займеться питанням переходу до другої фази безвізового режиму.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Ще в липні 2014 року Європейський парламент закликав спростити процедури отримання віз для українців. У заяві сказано, що Європейський парламент виступає за введення безвізового режиму між Україною та Євросоюзом. Саме тому в Європейському парламенті закликають негайно спростити і здешевити процедури отримання в’їзних віз для українських громадян.

«Кінцевою метою має бути введення безвізового режиму», – підкреслили в Європарламенті.

Читайте також: