fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Російський телеканал видав кадри падіння російської ракети за обстріл Макіївки

Російські засоби масової інформації в черговий раз були спіймані на обмані. Цього разу російський телеканал «Звєзда», щоб показати критичну ситуацію на сході України, показав кадри падіння ракети на Байконурі.
 
Як повідомляє «Кореспондент», в ніч на 21 серпня на російському телеканалі показали нібито обстріл українськими силовиками з ракетного комплексу «Точка -У» міста Макіївка Донецької області. При цьому «правдиві» російські засоби масової інформації використали кадри з Байконура. Про хитрощі путінського телебачення заявив спікер інформаційно – аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.
 
Зокрема, в новинному зведенні російського телеканалу повідомили про те , що українські силовики бомблять по місту для того, щоб звільнити його до Дня незалежності України. При цьому, демонструючи відеоролик про падіння ракети, росіяни погрожували Україні міжнародним скандалом.
 
У свою чергу аналітики РНБО з’ясували, що картинка, яку демонстрували в ефірі телеканалу, насправді була зроблена під час вибуху російської ракети, стався 2 липня минулого року в Байконурі. Тоді ракета вибухнула прямо в повітрі після невдалого пуску.

 

Фейкові новини російських ЗМІ (відео):

Читайте також: