fbpx
Політика

Військовослужбовці в зоні АТО отримують менше 900 гривень – Бригинець

Як повідомив народний депутат України Олександр Бригинець, він і його колега Дмитро Андрієвський обурені «військовою» зарплатою в 900 гривень. За його словами, військовослужбовці, які проходять службу за призовом під час мобілізації, не отримують належного грошового забезпечення.

 Як розповів Олександр Бригинець, під час спілкування з бійцями АТО їм стало відомо про неналежне грошове забезпеченні та виплату заробітної плати військовослужбовцям, в тому числі антитерористичної операції.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«За словами Д.Андрієвського, незважаючи на те, що згідно з постановою КМУ №111 від 09.04.2014 року з 18 березня 2014 року військовослужбовцям, які пройшли військову службу за призовом по мобілізації, на особливий період грошове забезпечення виплачується в порядку і розмірах, встановлених для осіб офіцерського складу, осіб рядового сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, військовослужбовці отримують менше 900 гривень», – написав Олександр Бригинець в Facebook.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Як він зазначив, у зв’язку з тим, що головним розпорядником коштів є Міністерство оборони, вони з Андрієвським звернулися до міністра оборони з проханням надати інформацію про порядок та розмір виплати заробітної плати військовослужбовцям.

Читайте також: