fbpx
Політика

Україна забезпечена газом на опалювальний сезон – Кабмін

В Україні всі області укладаються в державний ліміт споживання природного газу на період опалювального сезону 2014-2015 років. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

«Загалом, виходячи з отриманих з областей планів щодо скорочення споживання природного газу, ми вкладаємося у відведені державні газові ліміти. Якийсь регіон має можливість заощадити більше 30 відсотків, якийсь-менше. Зараз ми займаємося моніторингом, щоб зрозуміти, які регіони об’єктивно зможуть виконати представлені ними плани, а які можуть зробити навіть більше. Перед нами стоїть завдання з’ясувати реальні можливості кожного регіону, щоб прийти до реальної економії»,-сказав він.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Згідно з його словами, організація заходів щодо заощадження енергії на підприємствах не повинна бути ще одним виконанням наказу зверху. «Ми з вами всі знаємо, як такі накази виконуються. Це повинно бути усвідомлене бажання заощадити ресурси. Тому зараз нам необхідно йти і працювати на місцях»,-сказав Володимир Гройсман.

Віце-прем’єр-міністр доручив колегам з Мінрегіонбуду налагодити тісну співпрацю обласних кризових енергетичних штабів, які були створені в кожному регіоні, з основними споживачами газу, щоб допомогти знайти способи зменшити обсяги споживання газу.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, з 16 червня цього року Російська Федерація припинила постачання природного газу в Україну в зв’язку з накопиченою заборгованістю української сторони. Через це українська влада перейшла на режим економії газу. Україна через 2 місяці після припинення поставок газу з російського боку продовжила нарощувати запаси блакитного палива в підземних сховищах, збільшивши їх на 1 252 000 000 кубічних метрів.

Читайте також: