fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«Серед бойовиків лише 40-45 % українців», – Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, за їх даними, лише 40-45 % бойовиків є громадянами України. Решта, за його словами – або найманці з Росії, серед яких також громадяни інших держав, які пройшли підготовку в Росії, або військовослужбовці Росії. При цьому він зазначив, що зараз спостерігається зниження питомої частини бойовиків з  місцевого населення. Зокрема, як сказав Тимчук, на тлі масового дезертирства з лав «ЛНР» і «ДНР», саме вони займають місце дезертирів.

 У той же час він звернув увагу на те, що при зменшенні території, яку контролюють терористи, більш явною стає підтримка терористів з боку Росії.

 «Але насправді ми не відзначаємо кардинального збільшення потоку зброї з РФ – він не набагато перевищує обсяги допомоги, які терористи отримували від Москви в червні або липні. У той же час, цілком очевидно, що Росія в найближчому майбутньому не припинить надавати потужну підтримку терористам на Донбасі», – додав Тимчук.

 Також він розповів про те, що в зоні АТО відзначається зростання активності диверсійно-розвідувальних груп російського спецназу. Причому російський спецназ діє у вигляді окремих підрозділів і не завжди взаємодіє з терористами. Часом бійці спецназу виконують окремі завдання.

 «На сьогоднішній день нами зафіксована діяльність не менше 7 штатних ДРГ російського спецназу», – зазначив Тимчук.

 Тим часом, спостерігається зниження активності диверсійних груп на звільнених територіях.

 «Ми пояснюємо це трьома факторами: катастрофічною нестачею ресурсів у бойовиків в районах активних бойових дій в зоні АТО (що не дозволяє їм активно проводити рейдові заходи силами диверсійних груп), відсутністю підтримки серед місцевого населення, і досить ефективними діями СБУ і МВС у звільнених районах», – сказав Тимчук.

Читайте також: