fbpx
Політика

З. Шкіряк: «МВС України звільнило з посад близько 4 тисяч правоохоронців Донбасу»

Радник міністра внутрішніх справ З. Шкіряк у вівторок повідомив, що на даний момент з органів МВС в Донбасі звільнено близько чотирьох тисяч співробітників. Дане рішення було прийнято через те, що звільнені співробітники порушили присягу, а також за те, що у них відсутній патріотизм до своєї країни і мотивація нести службу.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«На сьогодні в зоні АТО 3679 працівників органів внутрішніх справ звільнено. Частина з них звільнена за власним бажанням у зв’язку з відсутністю мотивації», – пояснив Шкіряк. Також чиновник зазначив, що багатьом співробітникам довелося пройти перевірку на поліграфі.

За словами Шкіряка, далеко не всі змогли витримати це випробування. «Значну частину правоохоронців звільнили за порушення присяги і за дискредитацію міліції. Відкрито кілька десятків кримінальних проваджень щодо працівників міліції за різними статтями», – пояснив Шкіряк.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Залишається додати, що недавно був узятий під арешт перший заступник начальника МВВС Рубіжного, який передав терористам 30 одиниць зброї, а ще 6 – продав керівникові Лисичанської прокуратури, який переховується.

Читайте також: