fbpx
Політика

«Китайські угоди» Януковича досі залишаються секретом – Бригинець

 Як повідомив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, Міністерство закордонних справ України у відповідь на його запит так і не надало копії угод, які були підписані між Януковичем і Китаєм.

 Олександр Бригинець нагадав, що на зорі революційного Майдану, з 3 до 6 грудня 2013 року, екс-президент України Віктор Янукович їздив до Китаю для підписання низки міждержавних угод.

 «Після подій Майдану і початку війни всі ми забули не тільки про окремі візити Януковича, але і про нього самого. Але угоди з Китаєм підписані і виконувати їх потрібно нам. Однак ніхто в Україні не знає, які зобов’язання успадкувала від Януковича нова влада», – зазначив політик.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Олександр Бригинець звернув увагу на те, що в жовтня 2013 року ЗМІ повідомляли про те, що в обмін на багатомільярдний кредит Китай хоче отримати у власність до 3 мільйонів гектарів ріллі, що становить близько 5 % всієї сільськогосподарської землі в Україні.

 «Згодом в тодішньому уряді України уточнили, що йдеться про кредит від Експортно-імпортного банку КНР в 3 млрд доларів, які можуть бути використані на установку систем іригації на площах, значно менших, ніж в повідомленнях ЗМІ. Фігурувало і багато інших, відмінних за змістом повідомлень», – додав депутат.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 У той же час, як зазначив Олександр Бригинець, Мінагрополітики так і не оприлюднило тексти зазначених угод. Крім того, як сказав Олександр Бригинець, його спроби знайти ці документи в МЗС України, яке організувало поїздку Януковича, також не принесли результатів.

 «Але десь же ці документи повинні бути. Оскільки навколо «китайських угод» ведеться багато пліток, а сам Янукович хотів їх приховати, думаю, що час, коли треба пролити світло на зміст цих угод, вже настав», – підкреслив він.

 За словами Олександра Бригинця, він вже звернувся в Мінагрополітики з вимогою оприлюднити дані угоди.

Читайте також: