fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Геращенко: “В Іловайську затриманий серб, що воює за терористів”

До даного моменту сили української антитерористичної операції на сході України взяли під контроль приблизно половину міста Іловайська. В місті триває зачистка від терористів. Таку заяву на своїй сторінці в соціальній мережі зробив радник міністра оборони України Антон Геращенко.

Крім цього силовик додав, що вперше з початку збройного конфлікту на сході України був затриманий громадянин Європейського Союзу, який воював на боці проросійських терористів.

«Увага! В районі тепловозного депо в місті Іловайську був затриманий громадянин Європейського Союзу Мирослав Рохача. Це серб за походженням, який є громадянином Словацької республіки. При затриманому сепаратистові був виявлений паспорт громадянина Словаччини, в якому була відмітка про перетинання кордону України 03.07.2014 року. У терористів громадянин Європейського Союзу був мінометником. Сам він заявив, що приїхав в Україну як найманець», – прокоментував несподіване затримання Антон Геращенко.

За словами радника міністра, цей факт є першим документальним підтвердженням того, що на стороні терористів воюють громадяни Європейського Союзу.

Читайте також: