fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У штабі АТЦ розповіли про вміст російської “гуманітарки”

 Згідно з даними попередньої перевірки "гуманітарного конвою, які надійшов з Росії, більшу частину вантажу становить вода і сіль. Про це УНН повідомили в штабі Антитерористичного центру.

 "Інформація, що з’явилася в ЗМІ щодо складу "гуманітарного вантажу" з РФ підтверджується. Значну частину вантажу становить звичайна вода і сіль. За попередніми даними вантажівки везуть близько 700 тонн води. Згідно з оперативною інформацією, цю воду завантажили на військовому полігоні Алабино в Підмосков’ї. Скільки саме солі везуть в цьому "вантажі" – поки невідомо. Однак, ця інформація ще більше заплутує ситуацію. Адже яка може бути вода, завантажена на полігоні, – ще треба з’ясувати експертам. І навіщо сіль в регіоні, де її добувають і експортують – також поки загадка", – зазначили в штабі АТЦ.

 Як повідомляв УНН, гуманітарна колона з 262 "КамАЗів" вийшла з Підмосков’я 12 серпня. В вантажівках знаходиться 400 т круп, 100 т цукру, 62 т дитячого харчування, 54 т медичного обладнання та ліків, 12 тис. спальних мішків і 69 електростанцій різної потужності.

 Джерело: УНН

Читайте також: