fbpx
Політика

Турчинов закликав світову спільноту об’єднатися і знищити терористів на Донбасі

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов закликає європейське і міжнародне співтовариство допомогти Україні відстояти суверенітет і територіальну цілісність. Про це він заявив, виступаючи на конференції спікерів парламентів Північних і Балтійських країн з питання «Вимір Східного партнерства після Вільнюса перед Ригою» в Литві, повідомляє прес – служба парламенту.

Олександр Турчинов зазначив, що зараз Україна переживає драматичний період у своїй історії, а перед українським народом стоїть неймовірно складне завдання: відновити мир і спокій в країні. У цьому контексті він подякував Європейському Союзу і, зокрема, Литві «за неухильну підтримку цієї боротьби України за свій суверенітет».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Спікер Верховної Ради акцентував увагу на тому, що Україна протистоїть агресії Російської Федерації, яка спрямовує свої військові, політичні, дипломатичні, фінансові та медійні ресурси на знищення української державності як такої.

«Важко повірити, що в XXI столітті в центрі цивілізованої демократичної Європи, що пережила страшні в історії людства світові війни, великодержавні амбіції кремлівських правителів знову можуть втягнути європейські народи в хаос кровопролиття», – зазначив при цьому глава українського парламенту.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Олександр Турчинов вважає, що світова спільнота повинна підключитися до знищення терористів на Донбасі. Адже чим швидше Україні вдасться спільними зусиллями з міжнародним співтовариством зупинити агресію Росії, тим більше людських життів буде врятовано.

«Ми вдячні нашим друзям і партнерам за підтримку і економічні санкції проти Кремля, адже прийшов час поставити крапку агресії і кровопролиттю. Час вимагає об’єднатися і знищити терористів, звідки б вони не походили», – зазначив спікер ВР.

Читайте також: