fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Сили АТО оточили Луганськ – оперативне командування «Північ»

Українські військовослужбовці на даний момент закінчують повне оточення Луганська. Стало відомо, що терористам з Луганська залишається одне єдине місце для відходу з міста. Про це в інтерв’ю агентству «Українська правда» розповіли в прес-службі оперативного командування «Північ».

«У Луганську залишилася одна єдина лазівка​​, через яку бойовики ще можуть вийти з міста. Однак протягом найближчих 24 годин дана лазівка ​​буде закрита. Після цього Луганськ буде повністю оточений українськими військами», – заявили в прес – службі оперативного командування «Північ».

Варто відзначити, що сьогодні українські війська зайняли інший населений пункт, – Станицю Луганську. У командуванні запевнили, що незважаючи на всі існуючі складнощі, на даний момент в Луганську працюють представники МНС. Як стало відомо, рятувальники навіть під артилерійськими обстрілами намагаються рятувати Луганськ від пожеж і реагувати на виклики.

«І ми знаємо одну жінку, яка зараз працює диспетчером в МНС. Після звільнення міста від терористів ми її обов’язково нагородимо», – додали в командуванні.

Як повідомили в командуванні, бойовики вирішили стріляти не тільки по військовослужбовцях, а й по мирних жителях. Таке рішення бойовики прийняли через те, що виявилися в оточенні.

«Ранкова розбита "Градами" колона є цьому підтвердженням», – підкреслили в командуванні.

Раніше у міськраді Луганська повідомили про ситуацію в місті. Стало відомо, що на сьогоднішній день ситуація в місті залишається вкрай критичною.

«У місті як і раніше немає енергопостачання, в будинках немає світла, відсутня вода, не працює стаціонарний і мобільний зв’язок. В результаті обстрілів в місті є нові руйнування», – наголошується в повідомленні міськради.

Читайте також: