fbpx
Політика

В НАТО не виключають, що «російська весна» повториться і в інших країнах Європи

Головнокомандувач Об’єднаними збройними силами Північноатлантичного альянсу в Європі Філіп Брідлав прокоментував нинішній конфлікт в східній Україні. Філіп Брідлав сказав, що бачить небезпеку з повторенням сценарію із дестабілізації ситуації з боку Москви за «українською моделлю» і в інших державах східної Європи. Таку думку головнокомандувач Об’єднаними збройними силами НАТО висловив в інтерв’ю німецькому агентству Welt am Sonntag.

Філіп Брідлав розповів, що на прикладі України в Російській Федерації демонструють «новий тип з ведення війни». Саме тому найголовнішим залишається те, щоб в країнах НАТО «були готові до появи нових "зелених чоловічків"».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Також Філіп Брідлав переконаний в тому, що через існуючу загрозу силові структури в східноєвропейських країнах повинні бути готові до її можливого подолання.

Під час інтерв’ю у головнокомандувача Об’єднаними збройними силами НАТО поцікавилися, які наслідки матиме можлива поява російських «зелених чоловічків» в інших країнах східноєвропейського регіону. Філіп Брідлав нагадав журналістам про статтю 5-ту Північноатлантичної угоди. Варто відзначити, що в даній статті передбачено право на колективну оборону країн – членів НАТО «в разі доведеної агресії з боку будь-якої третьої держави».

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Після цього генерал пояснив, що, незважаючи на агресію Російської Федерації щодо української держави, в НАТО «поки не хочуть військового втручання в конфлікт».

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України попросив у НАТО і Євросоюзу військової допомоги в боротьбі з терористами.

«Якщо ми отримаємо таку допомогу, українським військам на місці буде простіше діяти», – мотивував своє прохання Павло Клімкін.

Читайте також: