У Харкові підтримали марш за федералізацію Сибіру

У Харкові відбувся мітинг на підтримку жителів Сибіру, які 17 серпня 2014, вийшли на марш «За непорушність конституційного ладу» в Новосибірську. Приблизно сто людей маршем пройшли від станції метро «Академіка Бекетова» до консульства Російської Федерації, передають в неділю, 17 серпню 2014, українські ЗМІ.

Активісти тримали прапори Сибіру і України, а також плакати на підтримку Сибірської республіки. Консульство Росії охороняли приблизно 50 співробітників міліції.

Related Post

Відзначимо, марш за федералізацію Сибіру організаторами був запланований на 17 серпня цього року. Після відмови мерії Новосибірська в праві на проведення даного маршу активісти подали нову заявку, змінивши назву маршу на «Марш за непорушність конституційного ладу».

Паралельно російська цензура намагалася стерти із засобів масової інформації будь-які згадки про підготовлюваний марш. За повідомленнями представників ЗМІ, в Новосибірську сьогодні, 17 серпня, пройшли одиночні пікети, організаторами яких виступили демократичні рухи «Солідарність» і «РПР-ПАРНАС». Всього в акціях брало участь кілька десятків людей.

Leave a Comment