fbpx
Політика

У Харкові підтримали марш за федералізацію Сибіру

У Харкові відбувся мітинг на підтримку жителів Сибіру, які 17 серпня 2014, вийшли на марш «За непорушність конституційного ладу» в Новосибірську. Приблизно сто людей маршем пройшли від станції метро «Академіка Бекетова» до консульства Російської Федерації, передають в неділю, 17 серпню 2014, українські ЗМІ.

Активісти тримали прапори Сибіру і України, а також плакати на підтримку Сибірської республіки. Консульство Росії охороняли приблизно 50 співробітників міліції.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Відзначимо, марш за федералізацію Сибіру організаторами був запланований на 17 серпня цього року. Після відмови мерії Новосибірська в праві на проведення даного маршу активісти подали нову заявку, змінивши назву маршу на «Марш за непорушність конституційного ладу».

Паралельно російська цензура намагалася стерти із засобів масової інформації будь-які згадки про підготовлюваний марш. За повідомленнями представників ЗМІ, в Новосибірську сьогодні, 17 серпня, пройшли одиночні пікети, організаторами яких виступили демократичні рухи «Солідарність» і «РПР-ПАРНАС». Всього в акціях брало участь кілька десятків людей.

Читайте також: