fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Павло Клімкін попросив у НАТО і Євросоюзу військової допомоги в боротьбі з терористами

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін попросив у НАТО і Європейського союзу військової допомоги в боротьбі з проросійськими терористами. Про це міністр заявив в інтерв’ю німецькій радіостанції Deutschlandfunk в неділю, 17 серпня 2014 року, передають сьогодні українські ЗМІ.

«Якщо ми отримаємо таку допомогу, українським військам на місці буде простіше діяти», – мотивував своє прохання Павло Клімкін.

Глава української дипломатії назвав загрозу вторгнення російських військ вельми серйозною: українська армія постійно обстрілюється з території суміжної держави, не припиняється підтримка терористів бойовиками і зброєю з Російської Федерації, передає німецька радіостанція.

Тактику українських силовиків міністр вважає «більш ніж пропорційною». Житлові квартали українських населених пунктів у Донецькій та Луганській області знищуються артилерійськими залпами аж ніяк не української армії, а терористів. «Іноді вони спеціально це роблять, щоб потім звинуватити українських військових – свого роду провокація. Іноді угруповання терористів воюють між собою», – заявив Павло Клімкін.

Глава українського зовнішньополітичного відомства також відкинув звинувачення в обстрілі території Російської Федерації українською армією.

Від Північноатлантичного Альянсу Павло Клімкін зажадав зміни стратегії у відносинах з Україною. Українська держава потребує не лише допомоги для збройних сил, а й політичної підтримки. Водночас членство України в Альянсі поки не стоїть на порядку денному, оскільки з цього питання немає згоди в українському суспільстві, зазначив міністр.

Читайте також: