fbpx
Політика

Митрополит Онуфрій став повноправним главою УПЦ МП

Протоієрей, представник Української Православної Церкви Георгій Коваленко повідомив журналістам, що в даний час церемонія інтронізації новообраного предстоятеля Української Православної Церкви вже відбулася, але богослужіння ще тривають, передає кореспондент УНН.

 Сьогодні в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулася інтронізація новообраного предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За словами Г. Коваленка на події були присутні представники 12 з 15 помісних православних церков світу. "З поважних причин відсутні три. Але й вони прислали свої поздоровлення новообраному предстоятелю", – повідомив спікер УПЦ.

 Він повідомив, що не змогли прибути представники Антіохійської, Кіпрської і Албанської Православних Церков. Після приведення предстоятеля на митрополичий трон богослужіння тривають звичайним чином.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Пысля цього митрополиту будуть зачитані привітання новообраному предстоятелю і він проголосить своє слово.

 Джерело: УНН

Читайте також: