fbpx
Політика

Молдова готова вийти зі складу СНД

Міністерство сільського господарства і харчової промисловості Молдови готове до виходу країни зі складу Співдружності незалежних держав. Як заявив новий віце – міністр відомства Влад Логін, країна нічого не втратить від виходу з СНД, передає УНН з посиланням на молдавські ЗМІ.

 За його словами, в найближчі дні прем’єр-міністр Юрій Лянке звернеться до держав-учасників Співдружності для скликання засідання з питання введення Росією обмежень на провезення товарів з РМ. "Ми подивимося, які вигоди. Чи дає нам це звернення скликати засідання. Звернення зробить прем’єр Лянке. Але я дещо скептичний. Думаю, що наше звернення буде проігнороване і засідання не відбудеться", – вказав він.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Віце-міністр додав, що "на мою думку, нам нічого було робити в складі СНД з самого початку. Де Прибалтика і де ми? Ніколи не пізно прийняти рішення. Ми не починаємо ніякої війни, але намагаємося відповісти на те, що нам запропонували. З моєї точки зору, Молдова нічого не втратить. Якщо ми вийдемо з СНД. Це не моє рішення. Але якщо буде референдум, обіцяю, що проголосую за вихід з СНД".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Чиновник вказав, що спроби домовитися з російською стороною триватимуть до 1 вересня. Після чого влада ухвалить якесь політичне рішення.

 Джерело: УНН

Читайте також: