fbpx
Політика

Уряд повинен представити план дій, – Балога

 Народний депутат України Віктор Балога вважає, що розрекламоване урядом скорочення кількості податків або ставок єдиного соціального внеску не має нічого спільного з реформами.

 «І вони не вирішують головного завдання – скорочення рівня тіньової економіки як мінімум удвічі», – додав він.

 При цьому Віктор Балога звернув увагу на те, що по інших напрямках також не найкращий результат – або «голі» політичні слогани, або повна консервація стану речей періоду режиму Януковича.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Ніяких змін, навіть ініціатив в питаннях суднової, пенсійної реформи, МВС, медицини», – підкреслив політик.

 За його словами, необхідно вимагати, щоб уряд негайно подав до Верховної Ради план дій, в якому буде конкретно вказано, які кроки і за якими ключовими напрямками повинна робити виконавча влада:

 1. У питаннях децентралізації влади та фінансів;

 2. У питаннях переходу на альтернативні джерела енергії;

 3. У питаннях безпеки;

 4. Реформа медицини, судової системи, пенсійна реформа.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Тому, шановні, ви повинні чітко визначитися. Або пропонуєте чіткий план дій – і починаємо реально змінювати країну, без популізму і порожніх гасел. Або припиняйте гриу в "камікадзе" і прямо визнайте, що максимум, на який здатний уряд, – це дотягти до виборів і передати виконавчу владу новій команді. Тому що суспільство не дозволить вам заговорити реформи і повернути державу в вчорашній день», – підсумував Віктор Балога.

Читайте також: