fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РФ відмовилася постачати гуманітарний вантаж через пропускні пункти, контрольовані Україною, – СБУ

Російська Федерація відмовилася поставляти свій «гуманітарний вантаж» через пропускні пункти, які контролюються Україною. На таке рішення Російської Федерації могли вплинути пропозиції української сторони. Як відомо, раніше українська сторона запропонувала росіянам сканувати гуманітарний вантаж за допомогою спеціального обладнання. Таку інформацію в інтерв’ю «5 каналу» висловив Віктор Ягун, заступник керівника Служби безпеки України.

«Українська влада повідомила, що може прийняти цей вантаж, але він повинен пройти через пункти пропуску, контрольовані Україною. Такі пункти пропуску обладнані спеціальними сканерами, які зможуть дати відповідь, що знаходиться в середині цих вантажівок. Як тільки це стало відомо Російській Федерації, то вони відразу ж змінили маршрут. Це наводить на думку – що приховано в цих вантажівках, чому їх не можна пропустити через офіційні пункти пропуску», – заявив Віктор Ягун.

Як пояснив заступник глави СБУ, російська колона пішла «парадоксальним шляхом». Зокрема, вантажівки з «гуманітарним вантажем» обігнули всю Україну, прибувши до пропускного пункту «Донецьк – Ізварине». Варто відзначити, що на зазначеному пункті українська сторона не контролює ситуацію. Після цього російська сторона погодилася на огляд вантажівок українськими прикордонниками та митниками.

Втім, українські прикордонники і митники без спеціального обладнання можуть оглянути вантаж лише візуально, підсумував Ягун.

Додамо, що 15 серпня українські прикордонники прибули в російський пункт пропуску «Донецьк» для перевірки гуманітарного вантажу.

 

Читайте також: