fbpx
Політика

ДержНС: «500 тонн української “гуманітарки “доставили на склад в Сєвєродонецьк»

Представник ДержНС повідомив, що станом на ранок суботи, 16 серпня, майже 500 тонн гуманітарного вантажу були повністю розвантажені на одному зі складів Сєвєродонецька. Допомога була доставлена ​​колоною в 41 вантажівці.

Зараз представники Червоного Хреста і української сторони проводять інвентаризацію гуманітарного вантажу, після чого він буде прийнятий Міжнародним комітетом Червоного Хреста для подальшого розподілу і направлення вже під його егідою мирному населенню, що опинилося в районі проведення антитерористичної операції.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

В ДержНС пояснили, що через великий обсяг загального вантажу (майже 800 тонн гуманітарного вантажу з трьох регіонів України), спрямованого в східні регіони, його було неможливо повністю розмістити на складі в м Старобільська.

"Тому, враховуючи логістичні можливості, зокрема, наявність на території найближчих міст складських приміщень, було прийнято спільне рішення перенаправити дніпропетровський і київський вантажі в Сєвєродонецьк", – пояснили в Службі.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

В даний час спільними зусиллями рятувальників та місцевих відділень міліції забезпечена його охорона.

Читайте також: