fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Спікер АТО: “Звільнено ще три населених пункти”

Сили антитерористичної операції завершують спецоперацію з оточення Луганська. Сьогодні, як повідомляє спікер антитерористичної операції Леонід Матюхін, українським силовикам вдалося звільнити ще три населених пункти від російських терористів. Також він додав, що в зоні проведення операції тривають запеклі бої.

«Силам антитерористичної операції вдалося звільнити Чорнухине, Александрово і Булавінське. Відбувся бій на підступах до Луганська, де бойовики, зазнавши втрат, були змушені відступити від своїх позицій», – прокоментував ситуацію Леонід Матюхін.

Крім цього українська артилерія завдала потужного артилерійського удару по позиціях проросійських терористів. В ході обстрілу була знищена військова техніка і жива сила противника. Матюхін підкреслив, що бойовики все частіше починають використовувати тактику диверсійної війни.

«Так, наприклад, в населеному пункті Міусинськ українські солдати виявили мінометний розрахунок, який був розташований на майданчику в дитячому садку. Терористи вели звідти вогонь в той момент, коли в дитячому садку були діти», – заявив він.

Тимчук заявив, що терористи почали частіше контратакувати.

Читайте також: