fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи намагаються перехопити ініціативу – Тимчук

 Сьогодні, 14 серпня 2014 року, Дмитро Тимчук, посилаючись на оперативні дані групи "Інформаційний Опір", заявив, що терористи почали перегруповування своїх сил і намагаються перехопити ініціативу, проводячи запеклі контратаки відразу в декількох напрямках. Причиною цього стали успішні дії українських військових у зоні АТО протягом останніх днів. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

 «Найбільш складна ситуація фіксується в районі н.п.Іловайска, Горлівки, Донецька, Красного Луча. В районі н.п.Сніжне терористи продовжують концентрацію своїх сил, перекидаючи значну  кількість живої сили і озброєнь», – написав він.

 Він додав, що сили АТО продовжують блокувати Луганськ. «Зокрема, йде виконання завдань в районі н.п.Хрящевате і Новосвітлівка, через які проходить траса М04, що з’єднує Луганськ з іншою частиною території, контрольованою «ЛНР», а також прикордонним пунктом пропуску «Ізварине» на кордоні з Росією».

 При цьому терористи продовжують обстрілювати українських військових:

 двічі – з мінометів і БМ – 21 «Град» – обстріляні підрозділи силовиків в районі н.п.Новоанновка (Луганська обл.). Даним обстрілом бойовики безуспішно намагалися зірвати перегрупування сил АТО в даному районі;

 двічі обстріляні позиції сил АТО в районі аеропорту в Луганську;

 двічі нанесені артилерійські удари по позиціях сил АТО в прикордонних районах з боку Росії.

Читайте також: