fbpx
Політика

Російські журналісти зрадили своїй професії – заступник головного редактора МК.РУ

 Заступник головного редактора російського видання МК.РУ Айдер Муждабаєв на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук написав, що журналістика в Російській Федерації померла. За словами Муждабаєва, за останні місяці кореспонденти «покрили себе брехнею і підлістю» і зрадили не тільки своїй професії, а й самим собі.

 «Свободу Андрію Стеніну! Я вірю, що з ним все буде добре, і він повернеться додому. Також – свободу української льотчиці Савченко, кінорежисеру Сенцову!», -написав заступник головного МК.РУ.

«Я бачив фото співробітників РІА у дворі їхнього будинку з вимогою звільнити Андрія. А коли вони вийдуть в той же двір, вимагаючи позбавити їх цензури та ролі солдат в неоголошеній війні проти України і свого фашизованому пропагандою народу? Коли кожен з нас сам собі скаже: "Я не хочу брехати"? Коли ми витягнемо себе з цього ганебного борделя, де нас мають, як хочуть? Ми ж зрадили професію, зрадили самих себе», – додав він.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 На його думку, в ситуації, що склалася винні самі журналісти, адже їх ніхто не бив і не катував, вони просто продалися за гроші. « Більшого сорому уявити собі не можна», – заявив Муждабаєв.

 Він додав, що його колишні друзі навіть потайки отримали орден «за Крим», але в той же час бояться про це говорити.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Заступник головного МК.РУ вважає, що російські журналісти зобов’язані вибачитися перед українцями, а також перестати торгувати власною совістю.

 «Російській журналістиці – смерть. Це не заклик, Боже збав, це констатація факту», – написав він у кінці.

Читайте також: