fbpx
Політика

“Ми можемо виграти війну, але програти країну”, – Ігор Луценко

«На сьогоднішній день в українському суспільстві існує одна глобальна проблема, яку ніхто вирішувати не поспішає – проблема комунікації суспільства з владою», – сказав під час брифінгу активіст Євромайдану Ігор Луценко. Пан Луценко акцентував увагу на тому, що війна, яка зараз ведеться в Україні – виключно народна війна. Луценко пояснив, що воюють українські громадяни за свої права і свободу, а не через політичну волю тих чи інших чиновників. Крім цього, Ігор Луценко зазначив, що «основним донором для формування та постачання теж є, на жаль, народ України». Роблячи висновок з вищесказаного, Ігор Луценко вважає, що громадськість має право комунікації з владою. Необхідно щоб штаби робили звіт перед тими людьми, які воюють, і тими, хто різними способами допомагає захищати країну від вторгнення Росії. «Вони повинні показати, що вони роблять, щоб зменшити втрати», – підкреслив Луценко. Ігор Луценко вважає, що «ми можемо виграти війну, але при цьому втратити всю країну». Говорячи про це, Ігор Луценко сказав, що вкрай важливо проводити роботу з тими регіонами, які вже звільнені від терористів, так як люди, що живуть там, не бачать кроків назустріч з боку влади. Згідно думки активіста, це може привести до того, що навіть вже звільнені регіони можуть бути втрачені.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Тимофій Милованов (професор Пітсбургського університету ) відзначив, що влада знову відсторонилася від народу України і ці дії можуть привести до повтору недавньої ситуації в таборі. «Якщо ми самі будемо постачати армію. Якщо ми будемо самі воювати. Якщо ми будемо самі контактувати з жителями постраждалими в ході АТО. Виникає питання – навіщо нам взагалі тоді уряд?», – зазначає пан Милованов.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Наприкінці брифінгу спікери висловили надію на те, що вже в найкоротші терміни уряд кардинально змінить свої погляди і почне інтегруватися в суспільство.

Читайте також: