fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«Гуманітарний конвой» з РФ попрямував до Луганська – Associated Press

«Гуманітарний конвой» з Російської Федерації переночував на одному з військових полігонів в Воронежі. Сьогоднішні вранці «гуманітарний конвой» попрямував в сторону міста Луганська. Про це повідомили в агентстві Associated Press.

Як сказано в повідомленні агентства, російська «гуманітарна колона» планує перетнути державний кордон України в тому місці, яке в даний момент контролюється терористами. В агентстві Associated Press кажуть, що таким чином представники Російської Федерації проігнорували всі попередні домовленості про те, що «гуманітарна колона» прибуде в пункт пропуску, розташований в Харківській області. Йдеться про пункт пропуску, який контролюється українською стороною.

Таким чином, гуманітарний вантаж з Російської Федерації змогли б проінспектувати експерти з Червоного хреста.

Варто відзначити, що раніше українська сторона зажадала від РФ, щоб «гуманітарну допомогу» перевантажили на кордоні в автомобілі Червоного хреста. Крім того, представники української влади неодноразово говорили, що не дозволять російським вантажівкам проїхати через кордон.

У свою чергу, російська влада відмовилася перевантажувати «гуманітарну допомогу».

За деякими даними, в середу «гуманітарна колона» змінила маршрут. Спочатку російська колона рухалася в бік одного з пунктів пропуску в Харківській області.

Нагадаємо, що раніше в Адміністрації президента України назвали сценарії розвитку подій навколо «гуманітарну допомогу» від Російської Федерації.

«Перший – пряме вторгнення на територію України під виглядом доставки допомоги. Другий – провокації в Харківській області з високим ступенем можливості використання військової агресії Росії. Третій варіант – допомога Луганську проходить через пункт пропуску, який розташований найближче до міста», – пояснили у Порошенка.

Читайте також: