fbpx
Ситуація на Південному Сході України

В РНБО не знають про місцезнаходження гуманітарного конвою РФ

  У Раді національної безпеки і оборони України поки не мають інформації про місце знаходження російського гуманітарного конвою.

 Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив прес – секретар інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів. «У нас немає інформації, де зараз знаходиться ця російська колона», – сказав Лисенко.

 Відповідаючи на уточнююче запитання, він зазначив, що Україна готова забезпечити безпеку проходження колони з гуманітарним вантажем до місця її призначення. При цьому спікер РНБО підкреслив, що питання надання гуманітарної допомоги, перелік і перевірку вантажу здійснює Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

 За словами Лисенка, Червоний Хрест отримує інформацію від країн-донорів, які висловили бажання допомогти. Вантаж потрапляє після прибуття в транзитну зону, де перевіряється, в тому числі на якість, а потім доставляється до місця призначення.

 Як повідомлялося раніше, 12 серпня Росія відправила з-під Москви названі нею «гуманітарним конвоєм» майже 300 вантажівок, які повинні доставити гуманітарну допомогу жителям Луганська, які вже кілька днів живуть в місті без електроенергії, води і зв’язку через бої підтримуваних Росією терористів з українською армією.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: