fbpx
Політика

Сербський прем’єр обіцяє покарати співвітчизників, які воюють на сході України

Сербія «не приймає участі в жодних зіткненнях на території України». З такою заявою виступив сербський прем’єр – міністр Олександр Вучич, слова якого наводить «ІТАР – ТАРС».

«Наша країна проводить серйозну і відповідальну політику з цього приводу. Сербія уважно продовжує стежити за діями тих своїх громадян, які повернулися з території Іраку і Сирії, а також за тими, хто брав участь в конфлікті в Україні. Я закликаю сербських громадян, які беруть участь в бойових діях, повернутися в країну і піклуватися про свої сім’ї», – заявив глава сербського уряду Олександр Вучич.

Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

Нагадаємо, що неодноразово з’являлася інформація про те, що на боці бойовиків воюють громадяни Сербії.

За його словами, в Белграді готові розглянути питання про введення покарання для тих сербських громадян, які воюють за межами країни без дозволу на це.

«Протягом найближчого місяця у парламент надійдуть відповідні зміни в законодавстві. Щодо нашої держави, то війни у нас давно пройшли. У нас попереду тільки мирне майбутнє, в якому ми будемо розвивати свою країну і думати над тим, як стати найбільш передовою державою регіону», – заявив він.

Читайте також: