fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Бойовики викрадають чоловіків з робочих місць і вулиць захоплених міст, – МВС

Викрадення терористами чоловіків з їх робочих місць і на вулицях тривають в захоплених населених пунктах в Донецькій області. Про це повідомили у відділі по зв’язках з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області, передають в середу, 13 серпня 2014 року, українські ЗМІ.

Так, з «Держенергонагляду» районних електричних мереж міста Горлівки надійшла заява про те, що в понеділок, 11 серпня, о 10:00 з офісу підприємства невідомі викрали трьох працівників, жителів Горлівки, і вивезли їх у невідомому напрямку. Попередня правова кваліфікація – стаття 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

У Селидівський міський відділ міліції звернувся житель Донецька, який заявив про те, що 2 серпня приблизно об 11:00 озброєні особи на набережній Ворошиловського району напали на його 29-річного сина, насильно посадили в машину і відвезли в невідомому напрямку. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України (викрадення людини, яке скоєно за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для здоров’я або життя потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або застосуванням зброї).

У Київському районі Донецька невідомими озброєними особами був викрадений начальник пожежного караулу прямо зі свого робочого місця. 38-річного капітана служби цивільного захисту викрали під час зміни варти Державної пожежної частини № 55. Інформація про правопорушення була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 1 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

В міліцію надійшла заява і від 60-річної жительки міста Сніжне, яка заявила, що 4 серпня вона не могла зв’язатися з онуками, 15 і 25 років, і зазначила, що представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» силою їх вивезли в невідомому напрямку копати окопи. Співробітники міліції встановлюють обставини події. Попередня правова кваліфікація – стаття 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Читайте також: