fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Гуманітарна допомога пройде через Харківську область – Кучма

  Гуманітарна допомога Луганську, спрямована Росією під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), перетне українсько – російський кордон на митному посту в Харківській області, повідомив агентству "Інтерфакс – Україна" у вівторок другий президент України Леонід Кучма.

 "На засіданні контактної групи в понеділок було вирішено, що гуманітарна допомога пройде через Харківську область, маршрут до Луганська також визначено", – сказав він.

 Л.Кучма підкреслив, що "допомога буде здійснюватися під егідою Міжнародного Червоного Хреста, а колона – супроводжуватися представниками ОБСЄ".

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Засідання контактної групи в понеділок пройшло у форматі відеомосту, в ньому взяли участь представники "ДН ", в той час, як "ЛНР" на засіданні представлена ​​не була. "Мабуть, вони не зацікавлені в отриманні цієї допомоги", – сказав Л.Кучма.

 Він також зазначив, що в Луганськ будуть доставлені не тільки російські вантажі, але також "допомога України, ЄС і США".

 "Дуже важливо розподілити цю допомогу – перш за все, її повинні отримати лікарні, дитячі сади, інтернати, інші нужденні люди. Жоден грам не повинні отримати бойовики", – підкреслив Л.Кучма, зазначивши, що процесом розподілу допомоги займатимуться представники МКЧХ.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Як повідомлялося, автоколона з вантажем гуманітарної допомоги вирушила у вівторок з Наро – Фомінська до південно-західного кордону Росії. В адміністрації Московської області повідомили, що "автоколона доставить жителям східної України близько 2 тис. тонн гуманітарних вантажів, зібраних москвичами і жителями Московської області".

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: