fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«ДНР» і «ЛНР» будуть роз’їдені лише після взяття Шахтарська або Красного Луча – Тимчук

 Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, незважаючи на те, що командування антитерористичної операції відрапортувало про «роз’єднання» угруповань «ЛНР» і «ДНР», говорити про повне і надійне їхнє роз’єднанняі можна буде лише після взяття під повний контроль Шахтарська, або ж Красного Луча з ділянками траси Н21 в цих районах.

 Крім того, він додав, що результати успішних рейдів сил АТО, в ході яких знищуються як терористи, так і їх техніка, нівелюються постійним поповненням з Росії.

 «На сьогодні не бачиться прийнятних варіантів надійного блокування перекидань зброї та найманців з Росії по головному маршруту – через Краснодон і Суходольськ. Здійснити подібну операцію без масштабних втрат серед українських силовиків на даний момент неможливо», – сказав Дмитро Тимчук.

 При цьому він звернув увагу на те, що впродовж останнього тижня були зафіксовані випадки розмінування терористами деяких ділянок на кордоні з Росією, що може свідчити про їх підготовку до втечі. Втім, як вважає Дмитро Тимчук, це може також означати і забезпечення запасних маршрутів для перекидання на Донбас найманців і зброї.

«В останні дні знову зазначалася поява серед груп, що закидаються на Донбас з Росії, військовослужбовців ЗС РФ. Це свідчить про те, що російське керівництво, будучи не в змозі забезпечити необхідну кількість найманців, рятує терористів на Донбасі з використанням всіх доступних ресурсів», – додав Тимчук.

Читайте також: