fbpx
Політика

Обама і Меркель говорять про неприпустимість російського вторгнення

Сьогодні українські ЗМІ повідомляють, що під час телефонної розмови Барак Обама і Ангела Меркель дійшли спільної згоди в тому, що Росія не може вторгатися на територію України навіть під виглядом «гуманітарної» акції. Всі візити повинні бути узгоджені з владою України.

«Також лідери США та Німеччини погодилися, що при вторгненні Росії в Україну буде порушено міжнародне право, що в свою чергу викличе додаткові наслідки», – повідомляють ЗМІ.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

З даного питання вже висловилися і в самому Вашингтоні, там відзначають, що лідер США разом із главою Німеччині продовжують закликати Російську Федерацію співпрацювати з міжнародними співтовариствами, а також з урядом України. Співпраця Росії допоможе знайти політичне вирішення проблеми, зазначили в столиці США.

Залишається додати, що при розмові Петра Порошенка з Ангелою Меркель, та чітко дала зрозуміти, що позиція Німеччини та її союзників тверда. «Будь-яке вторгнення, навіть якщо воно називатиметься «гуманітарним», буде вторгненням, і це буде червоною лінією, яку жодна держава переходити не повинна», – пояснила Ангела Меркель.

Читайте також: