Український омбудсмен звернулася до російського колеги з вимогою повернути викрадених дітей-інвалідів

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Елі Памфілової з вимогою вирішити проблему в зв’язку з викраденням та незаконним переміщенням на територію Російської Федерації семи дітей- інвалідів.

"За наявною інформацією, представнику Генерального консульства України в Ростовській області було відмовлено в передачі цих дітей з метою повернення їх на територію України", – йдеться в листі Валерії Лутковської до російського колеги.

Як повідомляє "Радіо Свобода", український омбудсмен нагадала Памфіловій про статтю 11 Конвенції ООН про права дитини, стороною якої є і Російська Федерація. Відповідно до даного документа, держави-​​учасники зобов’язані вживати заходів для боротьби з незаконним переміщенням і неповерненням дітей з інших країн.

Related Post

"Звертаюся до Вас з проханням сприяти безпечному поверненню українських дітей на територію України в найкоротші терміни. Сподіваюся на Вашу підтримку і допомогу в захисті прав українських дітей", – зазначила Валерія Лутковська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 серпня члени незаконних збройних формувань викрали з Луганського будинку дитини сімох українських дітей з особливими потребами віком від двох років і незаконно переправили їх на територію Російської Федерації.

Leave a Comment