fbpx
Політика

Український омбудсмен звернулася до російського колеги з вимогою повернути викрадених дітей-інвалідів

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Елі Памфілової з вимогою вирішити проблему в зв’язку з викраденням та незаконним переміщенням на територію Російської Федерації семи дітей- інвалідів.

"За наявною інформацією, представнику Генерального консульства України в Ростовській області було відмовлено в передачі цих дітей з метою повернення їх на територію України", – йдеться в листі Валерії Лутковської до російського колеги.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як повідомляє "Радіо Свобода", український омбудсмен нагадала Памфіловій про статтю 11 Конвенції ООН про права дитини, стороною якої є і Російська Федерація. Відповідно до даного документа, держави-​​учасники зобов’язані вживати заходів для боротьби з незаконним переміщенням і неповерненням дітей з інших країн.

"Звертаюся до Вас з проханням сприяти безпечному поверненню українських дітей на територію України в найкоротші терміни. Сподіваюся на Вашу підтримку і допомогу в захисті прав українських дітей", – зазначила Валерія Лутковська.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 серпня члени незаконних збройних формувань викрали з Луганського будинку дитини сімох українських дітей з особливими потребами віком від двох років і незаконно переправили їх на територію Російської Федерації.

Читайте також: