fbpx
Міжнародна економіка

Австралія має намір посилити санкції проти РФ, припинивши продаж урану – ЗМІ

Уряд Австралії розгляне можливість заборони на продаж урану Росії як чергового етапу санкцій. Як передає РІА «Новости» з посиланням на телеканал SBS, про це заявив австралійський міністр фінансів Матіас Корманн.

 Глава відомства заявив, що уряд зараз розглядає нові санкції проти РФ, серед них – заборона на продаж урану. «Ми розглядаємо, які ще дії ми можемо розумно вжити в плані посилення санкцій, накладених на Росію. Всі ці питання будуть частиною грунтовної і продуманої дискусії, перш ніж ми приймемо рішення», – заявив Корманн.

 Раніше про можливе припинення продажу урану заявляла міністр закордонних справ Джулі Бішоп. Прем’єр – міністр Австралії Тоні Еббот в п’ятницю заявив, що влада країни має намір розробити більш жорсткі санкції щодо Росії.

 Австралія посідає перше місце в світі за запасами урану. У 2007 році було підписано російсько-австралійську міжурядову угоду про співробітництво в галузі використання атомної енергії в мирних цілях, а в 2012 році в Росію надійшла перша партія урану.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: