Президент Литви: «Росія мститься не Євросоюзу, а своїм громадянам»

Президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що Євросоюз і Литва припускали таку реакцію від Росії, яка завжди порушує міжнародні зобов’язання і правила Світової організації торгівлі.

"Потрібно вести себе спокійно і знати, що в найближчому часі наш сусід не вестиме більш логічно і не буде дотримуватися міжнародних правил. Ми повинні навчитися жити з цим", – заявила вона в ефірі Литовського радіо.

Related Post

За словами литовського президента, Вільнюс ці заборони торкнуться незначно. "У тому чи іншому бізнесі буде часткова втрата прибутку, але я не передбачаю ймовірних банкрутств. Найбільше це відіб’ється на перевізниках, а всі інші точно впораються. Ми готові шукати можливості надання допомоги бізнесу", – підкреслила глава держави і зазначила, що на її думку, виявилося, що ці заходи, в першу чергу, спрямовані проти жителів самої Росії, адже вони позбудуться продуктів харчування з Євросоюзу.

Грібаускайте припустила, що через ембарго на європейські продукти у росіян через зниження конкуренції скоротиться можливість вибору і велика ймовірність того, що ціни на продукти харчування підуть вгору.

Leave a Comment