fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Мінсоцполітики просить сприяння в евакуації дітей із зони АТО – РНБО

  Міністерство соціальної політики України просить сприяння в евакуації із зони військових дій усіх дітей за допомогою гуманітарних коридорів.

 "З метою запобігання ситуації щодо використання російськими найманцями дітей як "живого щита", Міністерство соціальної політики України звернулося до Міжвідомчий координаційний штаб, голови Донецької облдержадміністрації сприяти у прийнятті заходів для організації безпечної евакуації всіх дітей, які перебувають в епіцентрі військових дій. Така евакуація повинна проходити за допомогою створюваних українськими військовими гуманітарних коридорів, забезпечення транспортом для вивезення дітей" – повідомив спікер Інформаційно – аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

 За його словами, також Мінсоцполітики звернулося з проханням дати доручення Міністерству інфраструктури України і "Укрзалізниці" щодо забезпечення трьома додатковими вагонами потягів від залізничної станції м. Краснодону для можливого вивозу дітей з дитячих будинків-інтернатів Луганської області.

 Лисенко повідомив, що станом на 7 серпня з Луганської та Донецької областей в інші регіони України переїхали 43 дитячих будинки сімейного типу та 85 дітей з прийомних сімей.

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: