fbpx
Економіка

“Укрзалізниця” підняла вартість проїзду в поїздах

З 8 серпня тарифи на проїзд в пасажирських поїздах внутрішнього сполучення зростуть на 10 %. Крім того, наступна аналогічна хвиля подорожчання буде спостерігатися з 1 жовтня. Про це повідомили УНН в прес-службі "Укрзалізниці".

 "Тарифи на проїзд у пасажирських поїздах будуть проіндексовані з 8 серпня і 1 жовтня цього року. Вартість проїзду збільшиться двічі по 10 % у всіх категоріях пасажирських вагонів, крім вагонів СВ і поїздів Інтерсіті+", – повідомили в "Укрзалізниці".

 Одночасно, в установі зазначили, що залізничні тарифи навіть після індексації залишаться нижчими за їх економічно обгрунтований рівень. "Тарифи на перевезення багажу та вантажобагажу не зміняться", – додали в установі.

 В "Укрзалізниці" також підкреслили, що підвищення тарифів в грудні 2014 року до грудня попереднього року складе 21 %. "Підвищення вартості проїзду обумовлено необхідністю зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних, наближення їх до економічно обгрунтованого рівня та дозволить частково покрити витрати, викликані зростанням цін на продукцію, що закуповується для потреб пасажирських перевезень та забезпечення безпеки руху", – пояснили в "Укрзалізниці".

 Джерело: УНН

Читайте також: