fbpx
Економіка

Кличко запевняє, що київські електромережі витримають масове встановлення бойлерів

У зв’язку з масовим встановленням електронагрівачів води, ЖЕКи безкоштовно перевірятимуть електромережі в будинках, щоб не допустити виникнення надзвичайних ситуацій при пікових навантаженнях. Про це заявив київський міський голова Віталій Кличко, повідомили УНІАН в прес-службі мера.

 «Давайте не будемо наводити жах на людей. Я звернувся до компетентних експертів, які запевнили, що в київських електромережах є достатній запас потужності. Тим не менш, я доручив ЖЕКам перевірити мережі в будинках, особливо старих, для того, щоб взимку не сталося ніяких надзвичайних випадків. Експерти запевняють, що форс-мажорів не буде. Крім того, ЖЕКи будуть перевіряти будинкові кабелі. Киянам за це платити не доведеться», – підкреслив Кличко.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 За словами мера, крім газу, київські ТЕЦ також формують запаси мазуту, щоб безперебійно подавати тепло в будинки киян протягом всього опалювального сезону. «Взимку кожен холодний день на рахунку. Тому я впевнений, що ми зможемо заощадити достатньо газу, щоб забезпечити киян теплом під час опалювального сезону», – зазначив Кличко.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Джерело: УНІАН

Читайте також: