fbpx
Політика

«Росія – корінь сепаратизму», – Бригинець

Як повідомив народний депутат України Олександр Бригинець, були великі дискусії щодо того, чи має право український солдат і офіцер у важкий момент бігти на територію Путіна.

 «Багато хто стверджує, що може. Росіяни чітко визначилися: офіцери, котрі втікали до них можуть отримати терміни ув’язнення за російським законодавством. Ні, не за те, що вони підвели Україну, а за те, що вони українські офіцери і воювали проти Росії», – зазначив політик.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

За його словами, як показала практика, в Росії неможливо сховатися від сепаратистів, оскільки країна є коренем сепаратизму.

 Що ж до солдатів, що повернулися в Україну, то, як сказав Олександр Бригинець, поки що невідомо, чи отримають вони якісь терміни, в той час як їхні колеги, яких не відпустили в Україну – цілком можуть отримати.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Як вважає Олександр Бригинець, це може послужити уроком для українських командирів, що потрібно воювати, а не шукати спосіб залишити позиції.

 «Тут. У зоні АТО. Говорив з багатьма солдатами і офіцерами, жоден з них не сказав жодного схвального слова щодо тих, хто рятувався в Росії», – додав депутат.

Читайте також: