fbpx
Право

Порошенко схвалив зняття відбитків пальців для біометричних закордонних паспортів

Президент України Петро Порошенко підписав закон №1601 – VII «Про внесення змін до закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документах, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». Цим президент дав добро на внесення до біометричних закордонних паспортів відбитків пальців рук, повідомляє прес-служба глави держави.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Відповідно до закону, відбитки пальців рук визначаються як одні з основних біометричних даних особи та вноситимуться на безконтактний електронний носій документів для виїзду за кордон, що дозволить ідентифікувати людину при перетині кордонів.

Оцифровані відбитки пальців рук вносяться в безконтактний електронний носій у разі оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичного паспорта України, службового паспорта України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон і проїзного документа біженця.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

До слова, підписаний президентом закон дозволить забезпечити виконання рекомендацій європейських фахівців з лібералізації візового режиму між Україною та ЄС.

Читайте також: