fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Слов’янську хочуть на 1 вересня відновити зруйновані школи

Слов’янськ продовжують відновлювати після звільнення від терористів. Зокрема, зараз ведуться роботи з відновлення соціальної інфраструктури міста. Стан об’єктів міської інфраструктури, житлово-комунального господарства, житлових будинків Слов’янська, а також можливі шляхи вирішення проблемних питань, які уповільнюють роботу щодо відновлення життєдіяльності міста, обговорили на нараді під головуванням заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитра Ісаєнка, передає урядовий портал.

За словами Дмитра Ісаєнка, на сьогодні завершується відновлення і підготовка ряду об’єктів освіти Слов’янська до нового навчального року. Роботи на цих об’єктах проводяться за кошти місцевих бюджетів та за рахунок позабюджетних коштів. Заступник міністра повідомив, що на відновлення школи №4 ( в якій зруйновані 2 стіни, пошкоджені покрівля, вікна, двері) буде направлено 200 тис. грн позабюджетних коштів. Ще 250 тис. грн піде на відновлення будівлі школи №16. На відновлення школи № 9 направлять 90 тис. грн.

Крім того, позабюджетні кошти спрямовуватимуться і на відновлення інших соціальних об’єктів міста. Зокрема, на пологовий будинок, де пошкоджені внутрішні комунікації, вимагають заміни віконні блоки та вхідні двері орієнтовно планують направити 260 тис. грн.

«Відновлювальні роботи повинні проводитися швидко і якісно. Якщо ж мешканці приєднаються до процесу відновлення в своїх населених пунктах, це прискорить роботу будівельників і забезпечить громадський контроль за якістю відновлювальних робіт», – сказав Дмитро Ісаєнко.

Паралельно з соціальними об’єктами в Слов’янську відновлюють також житлові будинки. На ці роботи направлять кошти резервного фонду та під час вступу – кошти міжнародної гуманітарної допомоги організацій – донорів, а також спонсорські кошти.

За даними Слов’янської міської ради, на території міста повністю зруйновані 36 доріг і міст через річку Казенний Торець на трасі Харків- Ростов. Необхідно відновити роботу Слов’янської і Краматорської ТЕЦ, фільтрувальної станції, а також 40 км напірних колекторів і очисних споруд міста. Зруйновані повністю і не підлягають відновленню 183 приватних житлових будинки.

Читайте також: