fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Андрій Лисенко розповів про ситуацію в зоні АТО за минулу добу

 «Група міжнародних експертів, яка працювала на місці падіння літака, була змушена покинути місце розслідування через обстріли з боку терористів», – сказав спікер Інформаційно – аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко під час брифінгу 7 серпня в Києві. Як відзначає Лисенко, уряд Голландії приніс свої вибачення сім’ям загиблих і пообіцяв, що незабаром розслідування буде продовжено, як тільки експертам можна буде безпечно перебувати на місці катастрофи.

 Андрій Лисенко поінформував, що українські військові вступали 19 раз в бойові дії з терористами за минулу добу. На жаль, в даних сутичках 7 солдат загинуло та 19 поранено.

 Крім цього, Лисенко сказав, що прикордонні служби продовжують фіксувати російські безпілотники на території України, які літають на висоті 1-1,5 км. «Вчора, о 21:40, військовослужбовці 8 батальйону територіальної оборони спільно з прикордонниками виявили та збили безпілотник в Приазовському регіоні», – сказав Лисенко. Крім літальних апаратів, вчора було зафіксовано переправлення транспортних засобів на територію України з боку РФ.

 Лисенко заявив, що терористи продовжують пошкоджувати інфраструктуру: газопровід, мости, житлові будинки тощо. Спікер РНБО додав, що вчора на гарячу лінію надійшло близько 40 повідомлень про можливі терористичні акції з боку терористів.

 Згідно з інформацією РНБО, терористи все ще намагаються відбити курган Саур-Могила в Донецькій області, який був узятий під контроль близько 10 днів тому силами АТО. Як відзначає Лисенко, вже починається паніка з боку терористів, які говорять, що брати дану вогневу точку – нерозумно, так як вони гинуть, не досягаючи результатів.

Читайте також: