fbpx
Політика

«Правий сектор» готовий стати посередником у переговорах влади з Майданом

 Коментуючи спробу силою розігнати Майдан, почату сьогодні, 7 серпня, прес-служба «Правого сектора» заявила, що їх партія як структура, яка народилася і загартована на Майдані, не може і не буде уникати процесів, які сьогодні там відбуваються.

 «Всі ми бачимо, як зараз змінився Майдан. Ніхто не заперечує наявність проблем у тому, як і які саме функції він тепер виконує. Однак це не є підставою застосовувати для ліквідації цих проблем ті ж методи, до яких вдавався режим Януковича», – йдеться в повідомленні.

 У той же час, як відзначає прес-служба, брутальні дії міліції в Одесі 3 серпня і сьогоднішній силовий конфлікт на Майдані наводять на думку, що це не окремі події, а ланки одного ланцюга.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У «Правому секторі» заявили, що силові органи і державні інститути показали, що не просто некомпетентні, але і повністю повторюють ті методи, які використовував попередній режим.

 «Адже ці органи практично не змінилися ні щодо персонального складу, ні за своєю суттю. Силовий варіант завжди простіший, ніж переговорний процес, але його наслідки можуть мати значно більший руйнівний ефект», – йдеться в заяві.

 У партії визнають, що Майдан потребує реформування, яке слід було провести давно, проте виступають проти силового варіанту, оскільки вважають, що це лише загострить ситуацію.

 «Сьогодні ми побачили, що люди, яким доручено вирішити проблеми Майдану, не просто зайшли в тупик, вони ще й бачать застосування сили єдиним варіантом вирішення цієї проблеми. Факт, що це призводить лише до ескалації конфлікту, підтвердився на практиці», – заявили в «Правому секторі».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 У прес – службі повідомили, що їх партія провела консультації з представниками ОБСЄ і пропонує тепер виступити посередником у переговорному процесі між владою і Майданом.

 «Ми, як народжена Майданом структура, трансформувала політичний рух в країні, можемо і хочемо допомогти процесу досягнення згоди між сторонами, які сьогодні конфліктують. На відміну від більшості політиків, ми не боїмося з’являтися на Майдані, і, на відміну від деяких людей з Майдану, ми навчили політиків прислухатися до нашої думки», – наголошується в заяві.

Читайте також: