fbpx
Політика

НАТО припиняє співпрацю з Росією, – генсек

Північноатлантичний альянс припиняє співпрацю з Російською Федерацією. Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен під час зустрічі зі спікером Верховної Ради України Олександром Турчиновим, передає прес-служба парламенту.

Генсек НАТО різко засудив дії Росії, в результаті яких була порушена територіальна цілісність України, і незаконну анексію Криму. У цьому контексті Андерс Фог Расмуссен зазначив, що Північноатлантичний альянс «припиняє співпрацю з Російською Федерацією, зміцнює колективну оборону для захисту всіх членів НАТО і прийняв рішення збільшити рівень підтримки і співпраці з Україною».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Генсек НАТО вважає, що Україна потребує комплексних реформ, зокрема, у військовій сфері. І в цьому питанні Верховна Рада повинна зіграти свою роль.

Олександр Турчинов зазначив, що після окупації Криму і розв’язування Росією війни на сході України, в настроях суспільства щодо євроатлантичної інтеграції відбулися позитивні зміни.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

«Негативне ставлення через активну російську пропаганду змінилося позитивним і розумінням того, що ця агресія є викликом не тільки Україні, але і всьому цивілізованому світу, тому що руйнує систему колективної безпеки, вибудуваної після завершення Другої світової війни», – заявив спікер ВР.

Читайте також: