fbpx
Політика

Віктор Балога пропонує ввести в Україні реальний податок для багатих

 Як розповів народний депутат України Віктор Балога, заможні європейські держави, які не знають, що таке війна і серйозна економічна криза, вводять податки для найзаможніших громадян.

 «Більш того, бізнесмени з патріотичних міркувань часто самі виступають за те, щоб платити більше і підтримувати свої країни», – додав політик.

 При цьому він звернув увагу на те, що в Україні все з точністю навпаки. За його словами, так званий податок для багатих – це скоріше красива картинка для виборців.

 «А широко розрекламоване урядом збільшення плати за користування надрами та відміна пільгового оподаткування – лише один з кроків до того, щоб бізнес, зрештою, почав платити справедливу ціну. Але нічого спільного з податком для багатих вони не мають», – зазначив Віктор Балога.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

У той же час, як вважає депутат, в умовах війни 30 % оподаткування для тих, хто заробляє більше 300 тисяч на рік – це чесна ціна. До того ж, як він зазначив, це в рази менше, ніж той податок, який платили багаті громадяни Франції та Великобританії.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 «Тому важливо, щоб зараз уряд виправив свою помилку і невідкладно подав в ВР законопроект про реальний, а не міфічний податок для багатих», – підкреслив Віктор Балога.

За його словами, такий крок важливий не тільки для наповнення бюджету – він також дозволить зупинити хвилю ненависті до найбагатших українців, які зараз дбають лише про долю своїх футболістів і маєтків, а не своєї держави і громадян, які віддають за неї життя.

Читайте також: