Українці в Росії вимагають зупинити українофобію російських ЗМІ

Українці Санкт-Петербурга вимагають від президента Росії Володимира Путіна зупинити українофобію в інформаційному просторі країни. Вони впевнені, що пропаганда сепаратистських ідей може бумерангом відбитися на Росії і створити пряму загрозу державності країни. Про це йдеться у відкритому листі членів-засновників громадської організації «Українська національно-культурна автономія Санкт-Петербурга», повідомляє УНІАН.

«В інформаційному просторі країни (з екранів телевізорів, радіо, газетних шпальт) в порушення чинних законів і Конституції РФ звучать заклики до війни з українцями від добровольців, охочих воювати, і деяких осіб, наділених державними повноваженнями. Українофобські виступи і заклики аж до «Убий «укра»!» перестали бути винятком в інформаційному просторі», – йдеться в документі.

Related Post

На думку українців Санкт-Петербурга, це можна розцінювати як заклики до міжнаціональної ворожнечі між народами Росії та України. На ґрунті українофобської політики виникають розбіжності в сім’ях і виробничих колективах.

«З урахуванням непростої міжнародної, міжнаціональної ситуації, звертаємося з проханням до президента Росії, як гаранта конституційних прав і свобод громадян, вжити заходів до недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі», – йдеться в листі.

Leave a Comment