fbpx
Політика

«Світовий порядок знаходиться під загрозою», – генсек НАТО

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен опублікував статтю у виданні Financial Times, в якій розкрив свої очікування від вересневого саміту НАТО. Крім того, Андерс Фог Расмуссен жорстким чином висловився на адресу Російської Федерації. Саме РФ генеральний секретар НАТО вважає «загрозою світовому порядку». Текст статті Андерса фог Расмуссена розмістили на порталі FT.

«Російська агресія щодо України призвела до того, що на адресу Північноатлантичного альянсу звучать заклики бути краще підготовленими до протидії таким несподіваним атакам. Я повністю згоден з такими закликами», – відзначає генеральний секретар Північноатлантичного альянсу в зверненні до світової спільноти.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Расмуссен пояснив, що останні дії Російської Федерації просто не можна ігнорувати.

«Світовий порядок, який встановився після завершення так званої "холодної війни", в даний момент знаходиться під загрозою. Саме тому НАТО має робити більше», – підкреслив генеральний секретар.

Андерс Фог Расмуссен пояснив, що на прийдешньому саміті НАТО в Уельсі керівництво Альянсу планує довести всім, що дії НАТО є «реальними справами».

Крім того, Андерс Фог Расмуссен відповів і на закиди в недостатній реакції альянсу на ситуацію в Україні. Як пояснив генсек, НАТО складається з 28 країн, тому всі рішення в Північноатлантичному альянсі приймаються лише консенсусом.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

«Іноді це вимагає суттєвого часу, що призводить до розчарування», – підсумував Андерс Фог Расмуссен.

Раніше повідомлялося, що генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен закликав країни-члени НАТО збільшити витрати на оборону. За його словами, за останні п’ять років країни-члени НАТО скоротили витрати на оборону на 20 %, а Росія збільшила свій військовий бюджет на 50 %.

Читайте також: