fbpx
Політика

МЗС України розповів про цинізм Росії

В Міністерстві закордонних справ України назвали цинічною пропозицію МЗС Російської Федерації щодо «міжнародної гуманітарної місії на сході країни». Про це стало відомо з поширеного в середу коментаря українського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС України пояснили, що така пропозиція МЗС РФ виглядає цинічною лише тому, що саме Російська Федерація продовжує дестабілізувати ситуацію на Донбасі. Крім того, саме російська сторона всебічно підтримує дії бойовиків. У МЗС України зазначили, що російська сторона несе повну відповідальність за виниклі гуманітарні проблеми в Луганській і Донецькій областях.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Крім свідомого руйнування життєво необхідної інфраструктури східного регіону, житлових будинків, систем електроенергії і водопостачання, терористи з так званих "ДНР" і "ЛНР", серед яких є істотна кількість громадян Російської Федерації, нападають на медичні установи та їх персонал», – заявили у відомстві.

У повідомленні МЗС України наголошується, що терористи обстрілюють лікарні і надають перешкоди лікуванню хворих, а також викрадають машини швидкої допомоги. Також у відомстві пояснили, що міжнародні партнери України відгукнулися на відповідний заклик. Зокрема, українській стороні надається практична допомога в питаннях відновлення інфраструктури та вирішенні гуманітарних потреб жителів Донбасу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як відомо, раніше в МЗС РФ виступили з ініціативою щодо «формування міжнародної гуманітарної місії для сходу України». Гуманітарну допомогу в Україну пропонувалося направити під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Однак таку пропозицію РФ в Організації Об’єднаних Націй ніхто не підтримав.

Читайте також: