fbpx
Економіка

Білорусія пустить українські товари на свій ринок – П’ятницький

Керівництво Білорусі погодилося відновити доступ товарів українських виробників на свій ринок. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу оприлюднив Валерій П’ятницький, урядовий уповноважений з питань інтеграції України до ЄС. Слова П’ятницького передає агентство РБК – Україна.

Як зазначив чиновник, раніше були проведені відповідні консультації в Мінську. Після цього білоруська сторона визнала, що порушила договір про вільну торгівлю. Для того, щоб виправити ситуацію, білоруська влада внесла відповідні зміни до деяких постанов.

«Уряд Білорусії зробив певні кроки для того, щоб виправити ситуацію, що склалася, він вніс  певні зміни до відповідних постанов», – заявив Валерій П’ятницький.

У свою чергу, українська сторона прийняла рішення про те, що може піти назустріч колегам з Білорусії. Також в Україні можуть призупинити дію низки санкцій, які застосовуються щодо широкого переліку білоруських товарів. П’ятницький сказав, що таке зупинення діятиме лише в тому випадку, якщо білоруська сторона повною мірою розблокує всі поставки української продукції на свій ринок.

Також урядовий уповноважений пояснив, що торгові обмеження для Білорусії в Україну можуть відновити в будь-який момент.

«Ці заходи були прийняті таким чином, що вони будуть діяти до 2016 року, і в будь-який момент при скарзі українських виробників, про те, що умови, про які з Білорусією домовлялися, порушені, такі заходи будуть відновлені», – підсумував Валерій П’ятницький.

Раніше уповноважений повідомив, що Україна працює «в плюс», незалежно від торгових обмежень з Російською Федерацією.

Читайте також: