Законопроект «Про люстрацію» розглянуть на майбутньому пленарному тижні – Сергій Соболєв

  Фракції "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" у Верховній Раді України висловлюються за негайне прийняття українським парламентом закону "Про люстрацію".

"Цей закон буде фінальною крапкою для того, щоб ні в органах судової влади, ні в органах прокуратури, ні в органах місцевого самоврядування, ні в органах державної системи керування не було б (таких, що заплямували свою репутацію – ІФ) осіб… Наша фракція без сумніву підтримає цей законопроект", – заявив лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на прес-конференції у вівторок у Києві.

Лідер фракції підкреслив, що "це першочерговий закон, без прийняття якого цей парламент не може піти". Він зазначив, що даний законопроект Верховна Рада повинна розглянути на майбутньому пленарному тижні, який триватиме з 12 до 15 серпня.

За словами С.Соболєва, для люстрації депутатського корпусу необхідно також прийняти закон "Про десепаратізацію", який не дозволить людям з сумнівним минулим брати участь у виборах.

Related Post

За словами мера Києва Віталія Кличка, який до обрання його мером столиці очолював парламентську фракцію "УДАР", ця фракція також підтримає даний законопроект. "Люстрація повинна пройти на всіх рівнях влади", – підкреслив В. Кличко.

Народний депутат фракції "Свобода" Олег Осуховський також зазначив, що "Свобода" постійно висловлюється за проведення люстрації і готова підтримати даний законопроект.

Міністр юстиції України Павло Петренко підкреслив, що розгляд і прийняття закону "Про люстрацію" "буде тестом для депутатів і показником для виборців". "Якщо цей парламент не знайде в собі політичної волі прийняти цей закон, то він буде прийнятий новим складом Верховної Ради", – сказав глава відомства.

Джерело: Інтерфакс- Україна

Leave a Comment